Wednesday, 22 May 2013

Nak cerita tentang sabun hijau..

Ada yang panggil sabun hijau... tapi ramai juga yang panggil sabun ketiak.. sebenarnya nama sabun ni ialah Marine Essence Beauty Bar.. hihi macam2 nama diberikan pada sabun ni. Sabun hijau ni sabun yang paling "hot".. mana tak nye.. kalau nak beli selalu "out of stock".. jadi Nora kena beli banyak dan simpan stock..

KEBAIKAN  MARINE ESSENCE BEAUTY BAR

Sgt bagus utk mereka yg ada masalah kulit.. contohnya ia dapat :-

1.  Merawat eczema
2. Menghilangkan parut jerawat
     ( badan atau muka)
3. Jeragat ( pigmentation)
4. Gatal2 pd kulit (rashes)
5. Kesan hitam bwh lengan dan celah2
     Kaki..(dark armpit)
6. Alahan (allergic)
7. Mengurangkan / menhilangkan bau
    badan / kaki
8. Anti-bakteria

    
KELEBIHAN

Garam Buluh
Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
Antioksidan, anti-penuaan.
Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.

Aloe Vera
Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

HARGA PASARAN

Dlm sekotak ada 3 buku sabun berharga RM105

Tapi jika ada yang nak beli sebuku sabun je.. Nora jual RM35

Yang berminat boleh sms / whatsapp 0197302948 atau PM Nora di :-
http://www.facebook.com/mzarra3

No comments:

Post a Comment